tirsdag den 5. juni 2012

Fars dags kage

Kage til drengenes far på fars dag


Chokoladekage
6      spsk.      Kakao
250     gram   Hvedemel
300     gram   Sukker
1     tsk.         Natron *
1     tsk.         Bagepulver
1     knsp.      Salt
2         Æg
150     gram  Smør
2.5     dl.       Vand

Glasur:
3     spsk.     Kakao
200     gram     Flormelis
2     spsk.     Smør
2     tsk.     Kanel, stødt *
0.5     dl.     Sødmælk
Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med mixer.

Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 minutter ved 170 grader C.

Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur:
Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Tips:

Denne portion er til en mellem bradepande, hvis du bruger ovnens skal du lave dobbelt portion. Den bliver altid vellykket og er meget hurtig at lave. Min absolutte favorit for chokoladeelskere.

Kagen bliver kun bedre af at komme i fryseren, men den bliver altid spist med det samme.


Jeg lavede en halv potion af denne kage til fars dags kagen

Pyntes den med glasur og lavede fondant bogstaver og satte på.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar